Hamarplein 6, 5951 CD, Venlo (Belfeld)

Martens

Chiropractie hond

Diergeneeskundig Centrum voor Chiropractie & Beweging

•     Chiropractie

•     Dryneedling

•     Aquatraining

•     Sportgeneeskunde

(placeholder)

Sportgeneeskunde

Verantwoord sporten, regelmatig laten keuren!


Honden worden voor steeds meer doeleinden ingezet en de hondensport wordt steeds populairder in Nederland. In het diergeneeskundig centrum worden diverse sport- en werkhonden gekeurd en behandeld. Het gaat om agility-honden, canicross- of bikejoring honden, sledehonden, maar ook bewakings-, beveiligings-, politie- en hulphonden. Honden met een "beroep-" of "sportcarriere" zijn door hun training of werk blessure gevoeliger dan gezelschapshonden.


Om blessures te voorkomen, kunnen sport medische keuringen uitgevoerd worden. In de meeste gevallen aansluitend met een behandeling chiropractie en/of dry needling. In het geval van blessures wordt een therapeutisch revalidatieplan opgesteld om het bewegings- en zenuwstelsel van uw sport- of werkhond zo snel mogelijk weer optimaal te laten functioneren!

Sport medische keuring

Tijdens een sportmedische keuring wordt uw hond uitgebreid onderzocht: algemeen klinisch onderzoek, orthopedisch en neurologisch onderzoek, gangwerk en houding, spieropbouw en stand van gewrichten en wervels. De hond wordt beoordeeld in rust, stap, draf en galop. De hond mag niet mank of stijf lopen en de bewegingen moeten regelmatig zijn. De verschillende gewrichten worden  gecontroleerd op beweeglijkheid, zwelling, warmte en pijnlijkheid. Eventueel volgt hierop het advies voor röntgenonderzoek. U krijgt een certificaat en trainings- en behandeladvies. Indien nodig kan uw dier aansluitend behandeld worden.

Reden voor consultatie

     •     jaarlijkse controle en keuring

     •     blessures

     •     verminderde sportprestaties

     •     onverklaarbare mankheden


Tarieven

Sportmedische keuring op de praktijk     € 68.-

Sportmedische keuring op hondenscholen (min. 10 deelnemers)     € 50.-

(Dit is incl. Chiropractische behandeling)