Hamarplein 6, 5951 CD, Venlo (Belfeld)

Martens

Chiropractie hond

Diergeneeskundig Centrum voor Chiropractie & Beweging

•     Chiropractie

•     Dryneedling

•     Aquatraining

•     Sportgeneeskunde

(placeholder)

Wat zijn neurotransmitters


Neurotransmitters zijn stofjes die aangemaakt worden in het lichaam. Ze geven signalen door in de hersenen en buik. In principe zorgen zij voor de communicatie tussen de verschillende organen en hormooncentra in het lichaam.  Als deze communicatie verstoord is dan werkt het lichaam niet helemaal meer goed samen. Dit geeft een verstoring en het lichaam raakt ontregeld. Dit uit zich in onrust niet goed kunnen slapen, gewichtstoename, te weinig of te veel energie, geen goed slaapritme, huidklachten, darmproblemen.  Allemaal symptomen van signaalstoffen die niet meer in balans zijn.

Neurotransmitters heb je in de stimulerende vorm zoals dopamine en acethylcholine.  Dopamine staat voor kracht, testosteron, zelfvertrouwen en ondernemend. Achethylcholine staat voor reactiesnelheid, souplesse, nieuwsgierigheid,  geheugen en creativiteit.

Neurotransmitters die rust geven zijn Serotonine en Gaba.  Deze twee zorgen ervoor dat de hond geduldig is, niet explosief reageert, stressbestendig is. Ook heeft het invloed op het slaapritme en emotionele evenwicht.Het doel van een Neurotranmitter test bij uw hond

Het doel van de neurotransmitter test bij uw hond is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het systeem.  Door het in kaart brengen van een overschot of een tekort kunnen we een genezingsproces op gang brengen. Bij mensen wordt deze test al regelmatig gebruikt om inzicht te krijgen in de neurotransmitters. Aangezien neurotransmitters gebouwd worden op basis van voeding, kan door aanpassing in het voedingspatroon, de neurotransmitter verstoring opgelost worden.

Hoe herkennen we verstoring van neurotransmitters bij de hond:


●     de hond heeft onrust en stress in zijn lijf

●     de hond is bang voor onweer, vuurwerk of andere geluiden

●     de hond is bang buiten op straat

●     de hond jaagt zijn staart na

●     de hond likt aan zijn pootjes

●     de hond hapt naar niet bestaande vliegen

●     de hond heeft veel of juist te weing energie

●     de oudere hond van wie het dag-nachtritme verstoord is, onzindelijk is en moeilijk alleen kan zijn


Buiten deze aandoeningen kan voeding & suppletie met name bij sporthonden “preventief” ingezet worden om de kans op blessures te verminderen en sportprestaties te verbeteren.


Neurotranmitter test


Is jouw hond vaak onrustig? Kan hij moeilijk met stress of nieuwe situaties omgaan? Of is hij juist hyperactief, slaapt hij slecht en reageert hij vaak explosief?

Dan kan het zijn dat je hond een verstoring heeft in zijn neurotransmitters. Dit uit zich in onrust niet goed kunnen slapen, gewichtstoename, te weinig of te veel energie, geen goed slaapritme, huidklachten, darmproblemen.


Aanvragen neurotransmitter test voor uw hond


De test kan aangevraagd worden via onderstaande link. Bij deze test zit tevens een vragenlijst.

Alle testen worden beoordeeld door een orthomoleculair therapeut en dierenarts.

De uitslag zal per mail toegezonden worden.